Sinaasappel-muffins (origineel)

Dit recept vormt de basis voor verdere ontwikkeling naar een gezonder product.

Circa 15 muffins

Bereidingstijd: circa 60 minuten

 

 

Het aantal muffins dat je kunt maken met dit recept hangt af van de grootte van de muffins en hoeveel beslag je in elk muffinvormpje doet. Gemiddeld genomen kun je met dit recept ongeveer 15 standaardformaat muffins maken.

 

Als je kleinere of grotere muffins wilt, kan het aantal muffins dat je kunt maken beïnvloeden. Zorg ervoor dat je de muffinvormpjes niet vol doen, omdat het deeg tijdens het bakken zal uitzetten. Het is altijd een goed idee om een ​​kleine testbatch te maken om de juiste hoeveelheid deeg te maken voor je specifieke muffinvormpjes om te bepalen.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° Celsius.

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet hierop het cupcake blik.
    Zet de caisses erin.

  3. Rasp de schil van de handsinaasappel en pers het sap uit (het wit niet mee raspen).
    Zet het sap opzij voor later gebruik.

  4. In een groot bekken: meng de bloem, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kristalsuiker en kaneelpoeder.

  5. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
    Wrijf de boter met je vingers door de droge ingrediënten totdat het mengsel op fijn broodkruim lijkt.

  6. Voeg de geraspte sinaasappelschil toe aan het mengsel.

  7. Klop de eieren los in een aparte kom en voeg deze toe aan het bloemmengsel.
    Meng samen met sinaasappelsap tot een beslag ontstaat.

  8. Voeg de gehakte chocolade en marshmallows toe aan het deeg en meng ze gelijkmatig.

  9. Voeg een snufje zout toe naar smaak.

  10. Vul de caisses voor 2/3 met het beslag.

  11. Bak de muffins in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat een cocktailprikker er schoon uitkomt als je deze in het midden van een muffin steekt.

  12. Haal de muffins uit de oven en laat ze minimaal 5 minuten in de bakplaat afkoelen.
    Verplaats ze nu naar een rooster om volledig af te koelen.

  13. Bestrooi de afgekoelde muffins met poedersuiker voor een extra decoratief tintje.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
    Eet smakelijk!
Vorige stap
Volgende stap