Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in mooie kleine bllokjes en kook deze in water met bouillonblokje gaar. Wanneer gaar, afgieten en af laten koelen.
Schil en was de aardappelen en snijd deze in een mooie gelijkmatige Brunoise. Blancheer deze vervolgens beetgaar en spoel ze koud.
Kook het ei in 8 minuten tot een hard gekookt ei. Laat schrikken in koud water en verwijder de schil.
Schil, was en snijd de winterwortel in brunoise.
Blancheer de winterwortel en doperwten samen in circa 4-6 minuten beetgaar.
Was en hak de peterselie mooi fijn.
Snijd 1 augurk in brunoise. Snijd de 2e augurk in een waaier.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd in Brunoise.
Meng de mayonaise met de creme fraiche, mosterd en fijn gehakte peterselie. Breng verder op smaak met peper en zout. (eventueel kan er paprikapoeder en kerrie worden gebruikt voor een eigen karakter)
Meng de aardappel, augurk, appel, doperwt en kipfilet door het mayonaise-creme fraiche mengsel.
Snijd de tomaat in plakjes.
Was de kropsla en verwijder de nerf uit de bladeren.
Decoreer de sla op een groot bord of schaal.
Breng in een mooie strake vorm de huzaren salade bij de sla.
Decoreer met de waaier van augurk, tomaat, zilver ui, plakjes komkommer en peterselie tot een serveerwaardig gerecht.
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!! Eet smakelijk!