Muesli repen

circa 18-20 repen

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Haal je bakplaat uit de oven en zet je oven aan op 200 graden Celsius.

  2. Vet de cakeblikken licht in.
    Voorzie ze van vetvrij papier (bakpapier).

  3. Snijd de dadels (zonder pit) fijn.

  4. Hak de noten in grove stukken.

  5. Doe de Muesli, noten, dadels, citroenrasp, vanillesuiker en kaneel in je grote bekken.

  6. Verwarm in je steelpan het water, de olie en de honing.
    Totdat de honing vloeibaar is geworden.

  7. Voeg het verwarmde mengsel toe aan het Muesli-mengsel.

  8. Er ontstaat nu een kleverige massa.
    Als het nog wat droog is voeg je extra honing toe of een ei (binding)

  9. Verdeel de massa gelijkmatig over de twee bakblikken.
    Druk het stevig aan.

  10. Zet de cakeblikken los van elkaar in het midden van de oven.
    Stel je klokje in op 30 minuten.

  11. Wanneer de wekker gaat haal je de cakeblikken uit de oven en laat ze afkoelen.

  12. Pas wanneer ze voldoende zijn afgekoel stort je de cakeblikken.

  13. We kunnen de repen nu snijden (als ze stevig aanvoelen met een koksmes op een witte snijplank).

  14. Snijd uit elk blik 9-10 repen.
    (in totaal heb je dus 18-20 repen!)


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap