Kaasstengels

Recept voor 16 stuks.

Instructiekaart 17 - Keuken: Basisbereidingen - Deeg - Kaasstengels

Instructiekaart 17 - Keuken: Schoonmaken en opdelen - Opdelen - Kaas raspen

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    Bakplaat eruit halen.

  2. Rasp de Parmezaanse kaas met de blokrasp.

  3. Verwijder het papier van het bladerdeeg.

  4. Plak telkens 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar.
    Je krijgt zo 2 rechthoekige plakken bladerdeeg.

  5. Breek het ei en klop deze los met een vork.
    Verdeel het ei over de plakken bladerdeeg.

  6. Strooi naar smaak hierover wat zeezout en peper.
    Verdeel vervolgens de kaas eroverheen.

  7. Snijd de 2 rechthoekige plakken met een koksmes in 8 lange stroken.

  8. Pak van elke strook de boven en onderkant en draai tot spiraal.

  9. Leg de spiraal op de bakplaat en druk de uiteinden van de stengels aan op de bakplaat zodat ze blijven liggen.

  10. Bak de stengels voor 20 minuten op 200 graden Celsius.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap