Appelflappen (SVK KAS)

Recept voor 10 personen.

Instructiekaart 17 - Keuken: Basisbereidingen - Deeg - Appelflappen

Instructiekaart 17 - Keuken: Schoonmaken en opdelen - Schoonmaken - Appel schillen en snijden

Instructiekaart 17 - Keuken: Schoonmaken en opdelen - Opdelen - Brunoise snijden

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    Bakplaat eruit halen.

  2. Was de appels en schil deze met de dunschiller.
    Sniijd de appels in Brunoise (blokjes).

  3. Doe de Brunoise van appel samen met de rozijnen, 3 eetlepels basterdsuiker en 1 theelepel kaneel in het bekken.
    Schep dit mengsel een paar keer om.

  4. Leg het bladerdeeg op de bakplaat.
    Verwijder de papiertjes.

  5. Verdeel het appelmengsel over de helft van het bladerdeeg.
    Zorg dat er een schuine lijn ontstaat tussen gedeelte met en het gedeelte zonder vulling.
    Houd de randen van het deeg vrij!

  6. Klop het ei los met een vork.
    Verdeel met je kwast het ei over de randjes van het deeg.

  7. Vouw het bladerdeeg dicht.
    Druk de randjes aan met een vork.

  8. Bestrijk de bovenkant van de appelflap met ei.
    Strooi de overige drie eetlepels basterdsuiker over de appelflappen heen.

  9. bak de appelflappen 25 minuten op 200 graden Celsius.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap