Verse kippenbouillon

Recept voor 8 personen

Bereidingstijd: circa 3,5 uur.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Doe het water in je kookpan.
    Leg de soepkip hierin.

  2. Zet op hoog vuur en breng aan de kook.
    Als deze kookt zet je het vuur laag.

  3. Schil de ui en snijd deze grof.

  4. Schil en was de bleekselderij en winterwortel en snijd in grove stukken.

  5. Snijd de prei in grove stukken en was deze.

  6. Schuim af met de schuimspaan.
    Voeg de prei, bleekselderij, ui, wortel, peterselie, laurier, nootmuskaat en kruidnagel toe.

  7. Laat de bouillon tegen de kook aan 3 uur trekken.
    Schep tussendoor met schuimspaan het schuim van de bouillon.

  8. Zeef de bouillon.

  9. Breng op smaak met peper en zout.

  10. Laat de kip iets afkoelen en pluk het vlees van de karkas.
    Snijd het vlees eventueel nog iets fijner.
    Serveer de bouillon met het kippenvlees.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap