Nacho's met guacamole en tomatendip

Recept voor 4 personen

Instructiekaart 18 - Keuken: Basisbereidingen - Sauzen - Guacamole

Instructiekaart 17 - Keuken: Basisbereidingen - Sauzen - Tomatendip

Instructiekaart 17 - Keuken: Schoonmaken en opdelen - Opdelen - Ui pellen en snipperen

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

Guacamole:
  1. Schil de ui en snipper deze fijn.
    Maak de knoflook schoon en snijd deze fijn.

  2. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaden.
    Snijd de tomaat in Brunoise (blokjes).

  3. Snijd de avocado doormidden e verwijder de pit.

  4. Schep met een eetlepel het vruchtvlees van de avocado in je grote bekken.
    Prak dit met je vork.

  5. Snijd de gesneden ui, knoflook en tomaat door de avocado.

  6. Voeg het citroensap en wat zout toe.

Tomatendip:

  1. Snijd de tomaat in vieren en verwijder de zaden.
    Snijd deze vervolgens in Brunoise (blokjes).

  2. Schil de rode ui en snipper deze mooi fijn.
    Maak de knoflook schoon en snijd deze ook zeer fijn.

  3. Doe de gesneden groenten in je kleine bekken.

  4. Roer er 2 eetlepels olijfolie en 2 theelepels Balsamicoazijn doorheen.

  5. Breng op smaak met peper en zout.

Nacho's
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    Haal de bakplaat eruit.

  2. Doe de nacho's op een groot bord.

  3. Snijd de 2 tomaten mooi in blokjes.

  4. Schil de rode ui en snipper deze fijn.

  5. Verspreid de rode ui en tomaat over de nacho's en bestrooi met geraspte kaas.

  6. Zet de nacho's voor 5 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap