Komkommer-bleekselderij salade met French dressing

Recept voor 2 personen.

Instructiekaart 8 - Keuken: Basisbereidingen - Dressing

Instructiekaart 12 - Keuken: Schoonmaken en opdelen - Opdelen

 

De salade kun je extra lekker maken door feta of geitenkaas toe te voegen!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

French dressing:

  1. Doe de mosterd, de azijn en een snufje peper en zout in je bekken.
    klop dit door elkaar met een garde.

  2. Voeg langzaam de olijfolie toe.
    Blijf onderstussen goed roeren!!!

  3. Stop met roeren wanneer de dressing goed gemengd is.

  4. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

Salade:

  1. Schil de komkommer.

  2. Snijd met je office mes op de groene snijplank de komkommer inplakjes.

  3. Schil de bleekselderij.
    Snijd deze in blokjes (Brunoise).

  4. Doe de komkommer en bleekselderij in je kleine bekken en breng op smaak met de dressing.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Extra ingrediënten:

Met dressing kun je eindeloos varieren.
Zo kun je bijvoorbeeld extra ingredienten toevoegen.
Denk dan aan honing of grove mosterd.
Sjalotten, peterselie en/of bieslook.
Voor dressing bij vis kun je dille gebruiken.

Vorige stap
Volgende stap