Cake

Recept voor 1 cake (8 personen).

Bereidingstijd: circa 60 minuten.

Te bakken in cakeblik of tulbandvorm.

Instructiekaart 6 - Keuken: Basisbereidingen - Beslag

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.
    Bakplaat eruit halen!

  2. Zeef de bloem in je kleine bekken.

  3. Neem de bakvorm (cakeblik of tulbandvorm) en vet deze in met vloeibare boter.
    Bestrooi hem vervolgens met wat bloem.

  4. Neem het grotee bekken en mix hierin de roomboter met de basterdsuiker tot een romig geheel.

  5. Voeg nu één voor één de eieren toe en klop ze door het beslag.

  6. Voeg de gezeefde bloem, het bakpoeder en zout toe.
    Meng snel door het beslag met de pannenlikker.

  7. Schep het beslag met je eetlepel in de vorm.

  8. Bak de cake in 40 minuten.

  9. Laat afkoelen.

  10. Haal hem voorzichtig uit de bakvorm.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap