Borrelbrood

Recept voor 12 stuks brood

Bereidingstijd:  circa 160 minuten

 

Instructiekaart 1 - Keuken: Basisbereidingen - Deeg

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

Maak eerst het brood:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
    Bakplaat eruit halen!

  2. Zeef de bloem in het bekken.

  3. Voeg hierbij het zout, de zachte roomboter, het gist en het lauwwarm water.

  4. Kneed met de handen tot een geheel.

  5. Bestrooi de werkbank met wat bloem en kneed het deeg voor 10 minuten goed door.
    Maak een bol van het deeg.

  6. Bestuif een bekken met bloem en leeg de bol deeg hier in.
    Dek af met folie en laat circa 1 uur rijzen.

  7. Sla het deeg door en vorm opnieuw tot een bol. Leg deze op de bakplaat.
    Dek af met folie en laat weer 1 uur rijzen.

  8. Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaar.


Borrelbrood:

  1. Maak met het broodmes schuine sneden in het brood.
    Snijd het brood niet helemaal door!!
    Maak door het insnijden vierkantjes in het brood.

  2. Smelt de kruidenboter in een steelpan.

  3. Giet met een lepel de gesmolten boter tussen de sneeën in het brood.

  4. Snijd met het office mes de camembert in lange repen.

  5. Leg de repen camembert tussen de sneeën in het brood.

  6. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier.

  7. Bak het voor circa 15 tot 20 minuten bij 180 graden celsius.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap