Risotto met pesto en tomaatjes (romige rijstschotel)
Recept voor 2 personen
Bereidingstijd: 30-40 minuten
Gerecht uit Italië
Eventueel extra geraspte Parmezaanse kaas toevoegen aan het gerecht
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
2 Eetlepel(s)
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Kleine ovenschaal
1 Groene snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Braadpan
1 Plastic lepel(s)
2 Pannenlap(pen)
Ingrediënten
150 gram(men) (gr) Risotto
1 stuk(s) Ui (wit)
500 milliliter(s) (ml) Water
1 stuk(s) Groentebouillon blokje
1 teentje(s) Knoflook
Tomaat Cherry tros
2 eetlepel(s) Pesto
2 eetlepel(s) Pijnboompitjes
50 gram(men) (gr) Rucola
Olijfolie
Parmezaanse kaas (geraspt)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200=. Haal de bakplaat eruit!
Maak bouillon van water en bouillonblokje.
Leg de trostomaatjes in de ovenschaal en doe er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met peper en zout. bak voor circa 10 minuten in de oven.
Schil en snipper de ui zeer fijn. Zo ook de knoflook.
Doe wat olijfolie in je braadpan en fruit de ui en knoflook er in aan. Voeg na 2-3 minuten de rijst eraan toe en meng alles goed door elkaar.
Voeg een bouillon toe tot de rijst net onder staat. Breng al roerende aan de kook.
Wanneer de bouillon door de rijst is opgenomen voeg je meer bouillon toe. Ga hiermee door tot de rijst gaar is. Misschien heb je meer/minder bouillon nodig als aangegeven bij ingrediënten.
Meng de pesto en pijnboompitjes door de risotto.
Serveer met de tomaatjes uit de oven.
Eventueel afmaken met geraspte Parmezaanse kaas
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!