Appeltaart toetje

Recept voor 4 glaasjes (4 personen)

Bereidingstijd: 25-35 minuten

Gerecht uit Denemarken

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
    Snijd ze vervolgens in stukjes.

  2. Doe de appelstukjes, de suiker en een zakje vanillesuiker met wat water in je steelpan.
    Laat op laag vuur voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de appel zacht is (deksel).
    Af laten koelen.

  3. Verkruimel de bitterkoekjes.

  4. klop de slagroom met de vanillesuiker op.

  5. Verdeel de helft van de appelcompote over 4 glaasjes.
    Doe hierop de kruimels van de bitterkoekjes.

  6. Voeg een tweede laag appelcompote toe.
    en weer bitterkoekjes.

  7. Eindig met een toef slagroom.

  8. schaaf wat van de pure chocolade erover als garnering.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap