Kladdkaka (Chocoladetaart)

Ook wel Brownie genoemd

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Gerecht uit Zweden
Lekker met een bolletje vanille-ijs

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1.  Verwarm de oven voor op 180=.
    Haal eerst de bakplaat eruit!

  2. Vet de springvorm in met boter.

  3. Smelt de roomboter en zet aan de kant om af te laten koelen.

  4. Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker voor 4-5 minuten tot een wit-luchtig mengsel.
    (grote bekken en handmixer)

  5. Zeef in je kleine bekken de bloem met het cacaopoeder om klontjes te voorkomen.
    Voeg toe aan het eiermengsel en schep snel om met je spatel.

  6. Voeg de gesmolten boter er aan toe.
    Let op! spatel snel zodat er geen lucht uit beslag verloren gaat)

  7. Giet/schep het beslag in de springvorm.

  8. Bak de chocoladetaart gedurende circa 20 minuten in de oven.
    De taart zal niet rijzen en blijft zacht van binnen.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap