Pyttipanna (Zweeds pannetje)

Recept voor 1 persoon

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Gerecht uit Zweden

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de biet en augurk in blokjes.

  2. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.

  3. Schil de ui en snipper deze fijn.

  4. Snijd de kipfilet in stukjes.

  5. Doe een scheut olie in de koekenpan en bak hierin de aardappelblokjes.
    Voeg de paprikapoeder toe (15-20 minuten).

  6. Doe in de andere koekenpan een scheutje olie en fruit de ui aan.
    Voeg de kipfilet (met kipkruiden) erbij en bak deze tot de kip gaar is.
    Voeg vervolgens toe aan de aardappelen.

  7. Voeg de biet en augurk blokjes toe en meng geheel goed met elkaar.

  8. Bak je spiegelei in vloeibare boter.

  9. Serveer de aardappelschotel met het spiegelei.

  10. Bestrooii met fijngeplukte peterselie.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap