Kottbullar (Zweedse gehaktballetjes)

Recept voor 1 persoon

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Gerecht uit Zweden

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Gehakt: Doe de gehakt met melk, het ei, paneermeel en gemalen piment in een groot bekken.

  2. Voeg zout en peper toe en meng het goed door elkaar.

  3. Maak je handen wat vochten en draai mooie, gladde balletjes.

  4. Doe wat olie in je koekenpan en bak de gehaktballetjes op MATIG vuur! (circa 10-15 minuten)

  5. Haal de balletjes met je bakspatel uit de pan.

  6. Voeg de bouillon toe aan het bakvet van de gehaktballetjes.
    Zo ook de kookroom, bloem en sojasaus.

  7. Kook geheel in tot sausdikte.

  8. Breng de gehaktballetjes terug in de saus en warm geheel goed door.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap