Kalkoenschnitzel, frisse salade en aardappelkroketjes

Recept voor 1 persoon

Gerecht uit Nederland

Bereidingstijd: 45-60 minuten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Aardappelkroketten: verwarm de frituur voor op 180=.

  2. Schnitzel: Kalkoenfilet platslaan tussen folie met bijvoorbeeld een steelpan.

  3. Paneer de schnitzel door deze door de bloem, het losgeklopte ei en de paneermeel te halen.

  4. Sla: Kook het ei in 8 minuten hard (steelpan).
    Spoel deze koud onder koud stromend water.
    Pel het ei.

  5. Pluk en was de kropsla, en verdeel deze in kleine stukjes.

  6. Was de komkommer en snijd deze in plakjes.

  7. Was de tomaat en snijd deze in partjes.

  8. Bereiding: Verwarm de vloeibare boter in een passende koekenpan.
    Bak hierin de schnitzel op gematigd vuur.

  9. Meng de kropsla met de komkommer en tomaat.
    Maak op smaak met de dressing.

  10. Bak de aardappelkroketjes in de frituur.
    Serveer de schnitzels met de sla en de aardappel kroketjes op een groot plat bord.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap