Salat Olivjé (Russische aardappelsalade)

Recept voor 2 personen

Gerecht uit Rusland

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijkmatige stukken.

  2. Kook de aardappelen voor 18-20 minuten.

  3. Snijd de wortel in dunne plakken.

  4. Kook de doperwten en wortel voor ongeveer 5 minuten.

  5. Kook de eieren hard in 8 minuten (tijd gaat in als water kookt).

  6. Snijd de gekookte aardappelen in blokjes (Brunoise).

  7. Snijd de augurk en kipfilet in kleine blokjes.

  8. Snijd de bieslook fijn.

  9. Doe de aardappelen, wortel en doperwten inje grote bekken.
    Meng de andere ingredienten (zonder het ei) er doorheen.

  10. Pel de eieren en snijd deze in partjes.
    Verdeel ze over de salade.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap