Pierogi (Gevulde deeg pasteitjes)

Recept voor 2 personen

Gerecht uit Polen

Bereidingstijd: 50-60 minuten

 

Je kunt ze ook vullen met zuurkool, champignons en ui.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Deeg: Men g bloem met zout in je grote bekken.
    Maak een kuiltje in het midden.

  2. Leg in het kuiltje de boter en voeg de helft van het water toe.
    Kneden.

  3. Voeg langzaam de rest van het water toe en kneed tot zacht en soepel deeg.
    Dek af met folie en laat rusten.

  4. Vulling: Schil de aardappelen en kook ze voor 20 minuten in water met zout.
    Giet af en stamp ze tot puree.
    Voeg de zure room, zout en peper toe.

  5. Meng de geraspte kaas door de puree.

  6. Rol het deeg uit tot circa 3 mm. en steek met ronde steker cirkels uit.

  7. Schep hierop de vulling en vouw ze dicht.
    Druk de randen aan met je vingers en vervolgens met een vork.

  8. Breng water met zout aan de kook, en kook de pierogi in 5-10 minuten tot ze boven komen drijven.

  9. Laat ze uitlekken.
    Bak vervolgens in de koekenpan met boter tot ze mooi bruin zijn.

  10. Schil de ui en snipper deze fijn.
    Bak de ui en spekjes mooi bruin.

  11. Serveer pierogi met extra zure room, gebakken uitjes met spek en bieslook.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap