Apfelstrudel (bladerdeeg met appel)

Recept voor 4 personen

Gerecht uit Duitsland en Oostenrijk

Bereidingstijd: Voorbereiding: 15-25 minuten
                      Afbakken: 25-30 minuten

Lekker met vanillesaus

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200=.

  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis.
    Snijd de appels in dunne plakjes.

  3. Meng in je grote bekken de appel met de rozijnen, citroensap, suiker, kaneel en paneermeel.

  4. Rol de bladerdeeg iets uit.
    Verdeel het appelmengsel erover maar houd de randen vrij.

  5. vouw het bladerdeeg goed dicht en druk de randjes aan.

  6. Leg de strudel, met de naad naar beneden, op een bakplaat.

  7. Bestrijk deze met geklutst ei.

  8. Snijd met een scherp mes de bovenkant van de strudel in.

  9. Bak voor 20-25 minuten in de oven.

  10. Serveer met poedersuiker.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

Maak bij de strudel eens een vanillesaus!

Vorige stap
Volgende stap