Kaiserschmarrn (Oostenrijkse pannenkoeken)

Recept voor 2 personen

Gerecht uit Duitsland en Oostenrijk

Bereidingstijd: 25-35 minuten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Scheid de eiwitten van de eidooiers.

  2. Klop de eiwitten luchtig met de elektrische mixer.

  3. Klop in een groot bekken de eiddoiers goed los en voeg de melk, suiker, bloem en het zout eraan toe.
    Meng tot een glad beslag ontstaat.

  4. Spatel de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen.
    (Let op! dat je zo min mogelijk lucht uit het eiwit roert)

  5. schep voorzichtig de rozijnen door het beslag.

  6. Verhit de vloeibare boter in je koekenpan.
    Giet beslag in de pan en bak dit voor ongeveer 1 minuut.

  7. Trek de pannenkoek uit elkaar met 2 vorken.
    Bak verder totdat de pannenkoek voldoende gaar is.

  8. Serveer met poedersuiker, vers fruit of banaan en/of aardbeien.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap