Flammkuchen (Dunne pizza met ui en spek)

Recept voor 2 personen

Gerecht uit Duitsland en Oostenrijk

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180=.

  2. Schil de ui en snijd deze in halve ringen.

  3. Snijd de ham en spek in reepjes.

  4. Besmeer de wraps met creme fraiche.

  5. Verdeel de ui, ham en spek over de wraps.

  6. Strooi erflink wat geraspte kaas overheen.

  7. Breng op smaak met zout en peper.

  8. Bak de flammkuchen ongeveer 10 minuten in de oven.

  9. Was de peterselie en hak deze mooi fijn.
    Maak de peterselie goed droog.

  10. Serveer de flammkuchen met de verse gehakte peterselie.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

Maak ook eens een zoete variant met appel, suiker en kaneel.
Snijd hiervoor de appel in hele dunne plakjes.
smeer een laagje creme fraiche over een wrap en beleg het met plakjes appel.
breng geheel op smaak met suiker en kaneel en bak de wrap voor 10 minuten in de oven.

Vorige stap
Volgende stap