Reibekuchen (aardappelkoekjes)

Recept voor 1 persoon

Gerecht uit Oostenrijk en Duitsland

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Serveer ze bij schnitzels, verse appelmoes of coleslaw (koolsalade)

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en was deze.

  2. Schil de ui en snipper deze zeer fijn.

  3. Rasp de aardappelen, en giet het eventuele vocht ervan af.

  4. Voeg aan de aardappelen de ui, zout, peper en het ei toe.

  5. Hak de peterselie fijn en meng deze door het aardappelmengsel.

  6. Verwarm de olie in je grote koekenpan.
    Vorm van het aardappelmengsel rondjes met behulp van een stekertje.

  7. Bak de pannenkoekjes 2-3 minuten per kant tot ze mooi bruin zijn.

  8. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

Heb je extra tijd? Maak er dan zelf appelmoes bij.

Vorige stap
Volgende stap