Schnitzel

Recept voor 2 personen

Gerecht uit Duitsland en Oostenrijk

Bereidingstijd: 25-35 minuten

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Leg de varkenschnitzels op een stuk vershoudfolie.
    Leg hieroverheen nog een stuk vershoudfolie.

  2. Sla vervolgens plat met een pan (of iets anders).

  3. Verwijder de folie en breng het vlees op smaak met zout en peper.

  4. Pak 3 diepe borden, en verdeel een laagje bloem over het 1e bord.
    Kluts in het 2e bord het ei.
    Verdeel over het 3e bord de paneermeel.

  5. Haal de schnitzels eerst door de bloem.
    Daarna door het geklutste ei.
    Vervolgens door de paneermeel.
    Druk het aan tussen je handen en zorg dat de schnitzels volledig bedekt zijn.

  6. Giet een flinke scheut olie in je grote koekenpan.
    Bak de schnitzels 2-3 minuten aan iedere kant totdat ze mooi goudbruin zijn.

  7. Laat ze hierna uitlekken op keukenpapier.

  8. Serveer met verse peterselie en eventueel citroen.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap