Huzarensalade (Aardappelsalade met ham)

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes (Brunoise).

  2. Blancheer (kort koken) de aardappelen totdat ze gaar zijn (3-5 minuten).

  3. Kook de eieren in 8 minuten hard (opzetten met koud water en langzaam aan de kook brengen, 8 minuten gaan in wanneer water kookt).

  4. Eieren laten schrikken met koud water en pellen.
    Snijd ze in partjes.

  5. Schil de ui en snipper deze.

  6. snijd de augurk en appel in blokjes (Brunoise).

  7. Meng de aardappel, appel, augurk en voeg hieraan toe de fijngesneden peterselie en bieslook.

  8. Meng in je kleine bekken de mayonaise met de mosterd, creme fraiche, azijn  met zout en peper.
    Voeg dit toe aan je salade.

  9. Snij de ham in reepjes en voeg ook toe.

  10. Serveer de salade met de eieren. 

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap