Drie in de pan (Pannenkoekjes met rozijnen en appel)

Recept voor 2 personen

Nederlands gerecht

Bereidingstijd: 25-35 minuten

Lekker met appelstroop en/of Ahornsiroop

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Laat de rozijnen wellen in heet water.

  2. Meng de zelfrijzend bakmeel met het ei in je grote bekken.

  3. Voeg beetje bij beetje de melk eraan toe.

  4. Als je een glad beslag hebt voeg je een snufje zout en de rozijnen eraan toe.

  5. Schil de appel. Rasp deze en voeg hem toe aan het beslag.

  6. Verwarm de boter in je koekenpan.
    Verdeel met eenn lepel wat beslag in de pan zodat je 3 gelijke pannenkoekjes krijgt.

  7. Bak de pannenkoekjes voor 2-3 minuten per kant mooi bruin op matig vuur.

  8. Bestrooi ze met wat kaneelpoeder.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

Serveer de pannenkoekjes op een stapel met de kaneel.

Eventueel kun je nog wat stukjes appel bakken in een pan, met een beetje boter en suiker, en deze serveren bij de pannenkoekjes.

Vorige stap
Volgende stap