Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.
De bereidingswijze:
Maak de winterpeen schoon, schil de en snijd hem in blokjes (Brunoise).
Schil de ui en snipper deze mooi fijn.
Was de prei en snijd deze in fijne ringen.
Schil de aardappel, was deze en snijd in blokjes (Brunoise).
Doe een scheutje olie in een kookpan en fruit hierin de ui aan. Voeg na 2-3 minuten de wortel en prei toe. voeg vervolgens de aardappel en de doperwten toe.
schenk de bouillon op de groenten en breng aan de kook. laat voor 15 minuten zachtjes prutelen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Snijd de rookworst in stukjes en voeg die als laatste toe aan de soep.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!