Zoete aardappelstamppot (Stamppot met zoete aardappel, rucola en feta)

Recept voor 2 personen

Nederlands recept 

bereidingstijd: 35-40 minuten

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de zoete aardappels en snijd deze in 2-4 gelijkmatige stukken (zelfde grootte).
    Was ze grondig.

  2. Kook de aardappelen in een kookpan met water (1 liter) en zout in circa 20 minuten gaar.

  3. Snijd de bosui, feta en gegrilde paprika's in blokjes.
    snijd de basilicum in fijne reepjes.

  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan (zonder boter of olie).

  5. Stamp de aardappelen als deze gaar zijn met de melk (of iets kookvocht) tot een puree.

  6. Voeg de  Feta, basilicum, paprika, bosui toe aan de aardappelpuree.

  7. breng op smaak met peper en zout en voeg de pijnboompitjes toe.

  8. Serveer met rucola.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap