Dakgangjeong (gefrituurde Koreaanse kip)

Recept voor 2-3 personen

Bereidingstijd: 40-50 minuten

Koreaans gerecht, serveer met rijst en groente naar keuze

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Voor de kip: Snijd de kippendijen in stukjes.

  2. Verwijder het schilletje van de gember en snijd deze heel fijn.
    Doe het zelfde met de knoflook.

  3. Meng in je grote bekken de ingrediënten voor de kip en zet deze opzij.

  4. Voor de saus: schil de gember en knoflook en snijd deze zeer fijn.

  5. Meng alle ingrediënten voor de saus in je steelpan en verwarm deze.
    Laat zachtjes koken voor circa 5 minuten.

  6. Neem een kookpan en vul deze met circa 3 centimeter olie.

    Verwarm deze tot circa 180 graden Celsius.

  7. Bak hierin de kip in 2-3 minuten goudbruin.

    Laat uitlekken op keukenpapier.

  8. Verwarm de saus opnieuw en roer de kip erdoor.

  9. Serveer met rijst en groente naar keuze.

  10. Bestrooi voor het serveren met de bos ui en sesamzaadjes.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap