Koreaanse kip

Recept voor 2 personen

Bereidingstijd: 30-40 minuten

Gerecht uit Korea

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Zet een kookpan met water (1/2 liter) op en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Kook de kipfilet in 1/2 liter water met het bouillonblokje (steelpan - ongeveer 10 minuten).

  3. Snijd de kip wanneer deze gaar is in kleine stukjes of pluk deze in reepjes met 2 vorken.

  4. Meng (in kleine bekken) de chilisaus, mirin, soja saus, gember met teentje knoflook.

  5. Verwarm een scheutje olie in je koekenpan en bak hierin de kip rondom bruin.

  6. Voeg sausje toe aan de kip en verwarm goed door.
    Zet het vuur uit.

  7. Snijd de ijsbergsla los van de stronk.

  8. Schep de gekookte rijst in een slablad en schep hier vervolgens de kip bovenop.

  9. Bestrooi met de in ringen gesneden bosui.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap