Mayonaise

Recept voor 1-2 personen.

Bereidingswijze: 10 minuten.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Doe de eidooier in een hoge maatbeker.

  2. Voeg de mosterd, azijn, peper en wat zout toe.

  3. Mix dit kort door elkaar met de staafmixer.
    Je kunt dit ook doen in een kom met garde maar dan duurt het wellicht langer.

  4. Druppel er beetje bij beetje de olie bij tot deze helemaal is opgenomen.
    Probeer dit niet te snel te doen.
    Ga door tot alle olie is verbruikt.

  5. Schep de zelfgemaakte mayonaise in een kommetje en serveer bijvoorbeeld bij verse frieten. 

  6. Dek het kommetje goed af met vershoudfolie voor je hem in de koelkast zet.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!



Tip:

Voeg wat kant-en-klare mayonaise toe voor stabiliteit.

Deze voorkomt shiften of terug lopen, en houd beter stand bij warm weer.

Vorige stap
Volgende stap