Pajeon (Koreaanse pannenkoek)

Recept voor 1 personen.

Bereidingstijd: 25-35 minuten.

Gerecht uit Korea.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Weeg de ingredienten zorgvuldig af.

  2. Doe in je grote bekken de bloem en maizena.

  3. Doe in je kleine bekken het ei en het water.

  4. Meng beide beetje voor beetje door elkaar.

  5. blijf ondertussen goed roeren.

  6. Snijd de Spaanse peper en bosui in kleine ringetjes, en voeg deze met zout en peper toe aan het beslag.

  7. Giet een scheutje olie in je koekenpan, en schep met een pollepel wat van het beslag erin zodat de gehele bodem bedekt is.

  8. Bak de pannenkoek voor 3 minuten aan iedere zijde tot deze mooi goudbruin is.

  9. Schep de pannenkoek op een groot bord en bestrooi met de geroosterde witte sesamzaadjes.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

  • Voeg ook eens wat gebakken garnalen toe aan het beslag.
  • Ook lekker met wat extra kruiden zoals paprikapoeder, oregano en basilicum.
Vorige stap
Volgende stap