Bibimbap (Gemixte rijst met gehakt)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Koreaans gerecht.

Het betekent letterlijk 'gemixte rijst'.
Het wordt gemaakt met rijst, groente en rauw ei en Koreaanse chilipasta gochojang.
Omdat deze chilipasta niet bij de supermarkt te verkrijgen is, hebben wij een rode peper gebruikt voor dit recept.

Eventueel extra paprikaringen toevoegen aan gerecht.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Meng het gehakt met de fijn gesneden knoflook, rode peper en de sojasaus.

  3. Giet een scheutje olie in je braadpan en bak het gehakt rul.

  4. Schep het gehakt vervolgens uit je pan (klein bekken).

  5. Snijd de wortels in lange repen (frietjes) en de komkommer in halve plakjes.
    Kook de wortel voor circa 5 minuten (steelpan).

  6. Snijd de bosui in fijne ringen.

  7. Bak de spinazie in de pan van de gehakt totdat deze is geslonken.

  8. Bak in een kleine koekenpan een uitsmijter van het ei.

  9. Serveer de ingredienten afzonderlijk van elkaar in een kom: de wortel, komkommer, bosui, rijst, gehakt en spinazie.
    Leg het gebakken spiegelei hier bovenop.

  10. Bestrooi geheel met wat sesamzaadjes.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap