Rendang (Indisch stoofvlees)

Recept voor 2-3 personen.

Bereidingstijd: 2,5-3 uur (bereiding en stooftijd)

Indonesisch gerecht.
Serveer met rijst en sajoerboontjes.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de gember en snijd deze in zeer fijne stukjes.

  2. Maak de uien en knoflook schoon en snijd in grote stukken.

  3. Doe de gember, rode peper, uien, knoflook, citroengras (in stukken), komijn, koriander en een scheut olijfolie in de keukenmachine.
    Maal goed fijn.

  4. Snijd het vlees in stukjes.

  5. Verwarm een beetje boter in de braadpan en voeg het kruidenmengsel toe.

  6. Bak dit kruidenmengsel een paar minuten en voeg het vlees toe.

  7. Bak het vlees rondom bruin en voeg de bouillon, ketjap en kokosmelk toe.

  8. Zet deksel schuin op de pan en laat voor 2,5-3 uur pruttelen.
    (LET OP! Af en toe roeren)

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap