Falafal (Kikkererwtballetjes in pitabroodjes)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Libanees gerecht.

Serveer met: sla, komkommer en knoflooksaus.
                    eventueel zoete aardappelfrietjes.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm oven voor op 180= en bak de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  3. Pureer de kikkererwten met de keukenmachine, en voeg hieraan toe de ui, knoflook, peterselie, kerrie, kaneel, komijn, paprikapoeder, chilipoeder en wat zout en peper.

  4. Meng hier doorheen een HALF ei en de paneermeel.
    (voeg extra paneermeel toe wanneer massa te nat is)

  5. Vorm met de handen tot kleine balletjes (6-8 stuks), of 2 burgers.

  6. Voeg een scheut olie toe aan de braadpan, en bak hierin de balletjes (of burgers) rondom tot ze mooi bruin zijn (Let op! ze verbranden snel)

  7. Snijd de komkommer in dunne plakjes en meng deze met de sla.

  8. Snijd de pitabroodjes op en vul met de komkommer/sla.

  9. Leg hierin de falafal balletjes (of burgers).

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tip:

Heb je wat meer tijd? gebruik dan gedroogde kikkererwten die je een dag in water laat weken.

Ook lekker met bijvoorbeeld (zoete) aardappelfrietjes erbij.

Vorige stap
Volgende stap