Mujadara

Recept voor 1 persoon

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Libanees gerecht

Lekker met bijvoorbeeld Japanse kipspiesjes

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Zet een pan water op met wat zout, en kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
    Voeg hier de laatste 2-3 minuten van de kooktijd de doperwten aan toe.

  2. Zet een 2e pan water op met zout, en kook hierin de linzen vogens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  3. Giet beide af wanneer deze gaar zijn, en spoel ze af.

  4. Snijd de ui in halve ringen.

  5. Verhit een scheutje olie in de braadpan en bak hierin op laag vuur de uien bruin en licht kanpperig.
    Haal ze uit de pan en leg ze op een theedoek of keukenpapier.

  6. Voeg de uien, en de specerijen toe aan de rijst en linzen.

  7. Meng in een groot bekken de yoghurt, knoflook, fijngesneden groene kruiden en wat zout en peper.

  8. Serveer de salade in diep bord of kom en schep er een flinke lepel yoghurtsaus overheen. 

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap