Chicken Parmigiana (Kip met tomatensaus uit de oven)
Recept voor 1 persoon.
Bereidingstijd:30-45 minuten.
Australië.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Oven
1 Bakplaat + bakpapier
2 Ovenhandschoen(en)
1 Kleine ovenschaal
1 Groene snijplank(en)
1 Gele snijplank(en)
1 Office mes(sen)
Bakpapier
1 Steelpan
2 Groot bord(en)
1 Diep(e) bord(en)
1 Tafelvork(en)
1 Koekenpan(nen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Kleine bekken(s)
1 Garde
Ingrediënten
1 stuk(s) Kip filet
25 gram(men) (gr) Paneermeel
10 gram(men) (gr) Geraspte kaas
Bloem
1 stuk(s) Ei (heel)
110 milliliter(s) (ml) Tomatensaus
Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 halve Mozarella
Peper
Zout
Zonnebloemolie
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 220= en bakplaat eruit halen.
Leg de kip op een stuk bakpapier, vouw papier eroverheen en sla met je steelpan plat (Schnitzel).
Zet twee grote borden klaar, doe in het 1e bord een laagje bloem, in het 2e een laagje paneermeel en geraspte kaas gemengd.
Neem een diep bord en breek het ei erin. Klutst dit los.
Zet deze op een rijtje op je werkbank.
Bloem - Ei - Paneermeel/kaas
Haal de kipfilet door de bloem, het ei en vervolgens de paneermeel-kaas.
Giet wat olie in je koekenpan en bak de kipfilet circa 5 minuten per kant op laag vuur. (let op dat deze niet verbrand!)
Meng in je kleine bekken de tomatensaus met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Verdeel de helft van de saus over de ovenschaal, en leg hierop de kipfilet. Dek af met de overige saus.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze op de kip.
Zet vervolgens voor circa 10 minuten in de oven.
Serveer met bijvoorbeeld Bulgursalade.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!