Cape Kedgeree (Rijstgerecht met tomaat en vis)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook het ei in water met zout en een beetje azijn (steelpan).
    Kook voor 8 minuten en laat schrikken onder koud water.

  2. Pel het ei en snijd deze in partjes.

  3. Schil de ui en snipper deze fijn.

  4. Snijd de tomaat (zonder zaad en zaadlijsten) in blokjes (Brunoise).

  5. Verwarm de boter in je braadpan, voeg de ui en kerriepoeder toe en bak voor circa 2 minuten.

  6. Voeg de rijst toe met water en bouillonblokje.
    Kook voor 15-20 minuten (vergeet niet regelmatig te roeren!)

  7. Als rijst gaar is en bouillon opgenomen de tomaat en makreel toe.

  8. Serveer met hard gekookt ei, ringetjes bosui en verse peterselie.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap