Marmita (Marokaanse stoofschotel)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 25-35 minuten.

Lekker met rijst of couscous!

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil en snipper de ui en knoflook.

  2. Schil de zoete aardappel en wortel en snijd ze in blokjes.

  3. Snijd de paprika in blokjes.

  4. Giet een scheutje olie in je braadpan en bak de ui met de knoflook op laag vuur.

  5. Voeg de kruiden toe en schep goed door.
    (NIET de peterselie!)

  6. Voeg de tomatenblokjes, paprika, de rode linzen, zoete aardappel het water en de wortel erbij.

  7. Breng aan de kook en roer regelmatig door. 
    (Eventueel tussendoor wat water toevoegen)

  8. Laat koken voor circa 15 minuten totdat de aardappel zacht is.

  9. Serveer met de verse peterselie en een schep yoghurt.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap