Bamisoep (Soep met bami en taugé)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 25-35 minuten.

Extra toevoegen: omelet reepjes.

Indonesië

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de wortel en snijd deze in fijne reepjes (Julienne).

  2. Snijd de prei in ringen (eerst goed wassen).

  3. Schil en snipper de ui en de knoflook.

  4. Snijd de speklap in fijne dobbelsteentjes.

  5. Giet een scheutje olie in een kookpan. Fruit de ui en knoflook hierin aan op laag vuur.

  6. Voeg de dobbelsteentjes spek eraan toe en bak dit rondom bruin.

  7. Voeg de wortel en prei toe, en bak nogeens 2-3 minuten.

  8. Water en bouillonblokje toevoegen.

  9. Aan de kook brengen en doorkoken voor circa 15 minuten op laag vuur.

  10. Bami toevoegen en doorkoken tot deze gaar is. 

  11. Serveren in soepkom met taugé en gebakken uitjes.
    Eventueel extra omelet reepjes toevoegen (van ei uit ingrediëntenlijst).


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap