Indonesische Nasi (Rijstschotel met ham en prei)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

Indonesië.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in 1 liter water met zout.

  2. Snijd de ui, Spaanse peper en knoflook zeer fijn.

  3. Snijd de prei in ringen (goed wassen), en de wortel schillen en in blokjes (Brunoise) snijden.

  4. Bak de spekjes in een droge koekenpan.
    Voeg de ui, knoflook en Spaanse peper eraan toe.

  5. Bak vervolgens de wortel mee voor circa 5 minuten.

  6. Prei, trasui, kruiden, sambal en ham toevoegen.
    doorbakken voor circa 5-8 minuten.

  7. Voeg de rijst en het rauwe ei toe.
    Meng het allemaal goed door elkaar.

  8. Serveer de nasi met de gebakken uitjes.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap