Soto Ajam (Indonesische kippensoep)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Indonesië.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook de eieren hard (8 minuten) in water met zout en wat azijn (steelpan).

  2. Schil en snipper de ui en snijd de Spaanse peper zeer fijn.
    Schil de knoflook en snijd deze zeer fijn.

  3. Voeg een scheutje olie toe in je kookpan en fruit hierin de ui en Spaanse peper aan, en voeg de knoflook toe.

  4. Kurkuma toevoegen en kort meebakken.

  5. Water toevoegen met bouillonblokje en de kip (ongesneden).
    Laat koken voor circa 15 minuten tot de kip gaar is.

  6. Neem de kip uit de pan en trek deze met 2 vorken uit elkaar.
    Doe de kip terug in de pan.

  7. Pel het hard gekookte ei, en snijd deze in partjes.

  8. Doe het ei, de taugé en gebakken uitjes in een soepkom.
    Schep de hete soep hierop.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap