Dumpling vellen maken

Recept voor 20 vellen.

Bereidingstijd: 45-60 minuten.

Denk aan een extra schone theedoek!

Japan.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Kook het water.

  2. Doe het net gekookte water met zout in je maatbeker en roer goed door.
    Laat het een beetje afkoelen.

  3.  Zeef de bloem boven je grote bekken.
    Voeg het water toe en kneed tot een soep deeg.

  4. Als het deeg te nat is voeg je wat extra bloem toe.
    Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

  5. Vorm in twee rollen en pak het in in folie.
    laat rusten voor 30 minuten.

  6. Maak van elke rol 10 stukjes.
    (dus 20 stukjes in totaal!)

  7. Vorm de stukjes met de handen tot bolletjes.
    Dek deze af met een schone theedoek.

  8. Bestuif je werkbank met bloem en rol de volletjes uit.
    (Overal even dik)

  9. Steek een rondje uit met een ronde steker.

  10. Ze zijn nu klaar om te vullen.


    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Vorige stap
Volgende stap