Dumplings (gevulde deegpakketjes)

Recept voor 10 dumplings.

Bereidingstijd: 50 minuten.

Japan.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Snijd de Chinese kool, ui en knoflook fijn.

  2. Verwarm een beetje olie in je grote koekenpan en bak de ui en knoflook hierin aan.

  3. Voeg de gehakt toe en bak dit rul.

  4. Voeg de Chinese kool, chilipeper en een snufje zwarte peper toe.
    Bak voor circa 5 minuten en voeg soja saus en gembersiroop toe.
    Zet vuur uit.

  5. Plaats in het midden van ieder dumplingvelletje een bolletje vulling.
    Maak de randen van het deeg met een beetje water nat en vouw de velletjes in een punt dubbel.

  6. Maak met je vingers circa 6 vouwtjes in het dumpling deeg (randen), en zorg dat ze goed dicht zitten.

  7. Frituur de dumplings mooi goudbruin.

  8. Serveer met sojasaus en chilisaus.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap