Bombay aardappeltjes (kruidige aardappeltjes)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

India.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Schil de aardappelen en snijd deze in gelijkmatige partjes.

  2. Zet een pan met 1 liter water met zout op en kook hierin de aardappelen voor circa 5-7 minuten.

  3. Schil en snipper de ui en snijd de knoflook en rode peper heel fijn.

  4. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook, rode peper en de kruiden hierin aan.
    (ZONDER DE KORIANDER!) 

  5. voeg na circa 2-3 minuten de aardappelpartjes toe en bak deze voor circa 5 minuten tot ze gaar zijn.

  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak voor nog eens 1 minuut mee.
    Voeg nu het water toe.

  7. Strooi de vers geplukte koriander over de aardappelen.

  8. Serveer ze bij bijvoorbeeld linzencurry, of sperziebonen met rijst en een stukje kip.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap