Naanbrood (Plat Indiaas brood)

Recept voor 3-4 naanbroodjes.

Bereidingstijd: 30-40 minuten.

India.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Yoghurt, zelfrijzend bakmeel en zout in een groot bekken doen.

  2. Kneed het deeg tot je een mooi egaal deeg hebt.

  3. Als het deeg iets te droog is voeg je wat extra yoghurt toe, is het te nat voeg je nog een beetje zelfrijzend bakmeel toe.

  4. Strooi een beetje bloem op de werkbank.

  5. Verdeel het deeg in 4e en rol het uit tot ongeveer 1 centimeter.

  6. Smeer het deeg in met een beetje olijfolie.

  7. Bak de broodjes in een grillpan of op een tostigrill in een paar minuten tot de broodjes gaar zijn en een beetje bruin.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap