Tikka Masala met Doperwten (Kruidige Curry met kip en yoghurt)
Recept voor 1 persoon.
Bereidingstijd: 35-45 minuten.
Sperziebonen kun je prima vervangen door broccoli.
India.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Gele snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Knoflookpers
1 Grote bekken(s)
1 Braadpan
2 Pannenlap(pen)
1 Spatel (Bakspatel)
1 Kookpan(nen)
Ingrediƫnten
1 stuk(s) Kip filet
1 eetlepel(s) Rode curry pasta
1 halve Ui (wit)
1 teentje(s) Knoflook
50 milliliter(s) (ml) Volle Griekse yoghurt
75 gram(men) (gr) Tomatenblokjes
50 milliliter(s) (ml) Kokosmelk
Garam Masala
1 liter(s) (ltr) Water
75 gram(men) (gr) Rijst
60 gram(men) (gr) Doperwt (diepvries)
Zout
Peper
Olijfolie
Stappen
De voorbereiding:
Hadden wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Maak een marinade met Griekse yoghurt, garam masala, zout en peper en 1 teentje uitgeperste knoflook. meng alles goed door elkaar.
Snijd de kip in stukjes en voeg dit toe aan de marinade. Laat even staan.
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking in 1 liter water met zout.
schil en schil snipper de ui.
Giet een scheutje olie in je braadpan en fruit de ui hierin aan.
voeg na 2-3 minuten de kip met marinade hieraan toe, en bak voor enkele minuten.
Voeg de tomatenblokjes, rode curry pasta, kokosmelk en doperwten toe. laat voor circa 15 minuten doorkoken op laag vuur. (Je kunt de sperziebonen ook apart koken en wanneer gaar toevoegen)
Serveer de Tikka Masala met de rijst en doperwten.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!