Linzencurry (Vegetarische curry met linzen)

Recept voor 1 persoon.

Bereidingstijd 40-50 minuten.

lekker met verse koriander en zelfgemaakt naanbrood (zie afzonderlijk recept).

India.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

  1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

  2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pluk de koriander mooi fijn.

  2. Zet een kookpan op het vuur met 1 liter water en wat zout, en kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.

  3. Schil de ui en knoflook en snijd deze vervolgens zeer fijn.

  4. Snijd de wortel in blokjes (Brunoise).

  5. Giet een scheutje olie in de braadpan en fruit de ui en de knoflook hierin aan.
    Voeg na 2-3 minuten de wortel toe met de gember en komijn.

  6. Voeg na enkele minuten de chilipoeder en Garam Masala toe.

  7. Vermeng alles met elkaar en voeg de gewassen linzen, water, tomaten en de kokosmelk toe.
    Breng aan de kook en laat dit voor 20 minuten zachtjes doorkoken.
    (Regelmatig doorroeren!)

  8. Breng op smaak met peper, zout en een beetje limoensap.

  9. Serveer met de rijst en amandelschaafsel.

  10. Bestrooi met verse koriander.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap