In plaats van rijst kun je ook Naanbrood gebruiken!
Als groenten kun je sperziebonen of broccoli toevoegen.
India.
Gereedschappen
1 Metalen bakje(s) met dienblad
1 Weegschaal
1 Maatbeker(s)
1 Afvalbak (Deberasseerbak)
1 Eetlepel(s)
1 Theelepel(s)
1 Groene snijplank(en)
1 Gele snijplank(en)
1 Office mes(sen)
1 Braadpan
1 Spatel (Bakspatel)
1 Grote bekken(s)
1 Kookpan(nen)
2 Pannenlap(pen)
1 Vergiet(en)
Ingrediƫnten
1 stuk(s) Kip filet
1 teentje(s) Knoflook
1 halve Ui (wit)
1 halve Spaanse peper
Gember poeder
Kaneel
Geelwortel (Koenjit, Kurkuma)
50 milliliter(s) (ml) Kokosmelk
1 eetlepel(s) Amandelschaafsel
Zout
Peper
70 gram(men) (gr) Rijst
75 gram(men) (gr) Kikkererwt (blik)
Stappen
De voorbereiding:
Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.
Gereedschappen en ingrediënten pakken.
De bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes.
Schil de ui en de knoflook.
Snijd de ui, knoflook en Spaanse peper in zeer fijne stukjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet een scheutje olie in een braadpan en bak de ui, knoflook en Spaanse peper.
Breng de kip op smaak met gember, kaneel, kurkuma en een snufje zout en peper. Bak deze vervolgens mee voor circa 3 minuten tot deze mooi bruin is rondom.
Voeg de kokosmelk toe en kook dit voor max. 5 minuten door met deksel op de pan.
Voeg de kikkererwten toe (goed afspoelen in een vergiet).
Haal deksel van de pan en laat op hoog vuur de saus iets meer inkoken.
Serveer de kip korma met rijst of naanbrood. Als groente gebruik je broccoli of sperziebonen.
Eet smakelijk!
Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!
Tip:
Maak vooral niet al te kleine porties. Je kunt het gemakkelijk invriezen of er de volgende dag nogmaals van genieten.