Pilav met groenten (Turks rijst gerecht)

Recept voor 2 personen.

Bereidingstijd: 40-45 minuten.

Turkije.

Gereedschappen
Ingrediƫnten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediƫnten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Pilav: Was de rijst in je bolzeef totdat het water helder is.

  2. Smelt de boter en voeg de vermicelli toe. Bak de vermicelli totdat deze mooi goudbruin is. (KOOKPAN)

  3. Voeg rijst toe, kokend water en bouillonblokje toe.
    (het water moet ongeveer 1 centimeter boven de rijst uitkomen).

  4. Deksel op de pan en aan de kook brengen. Kook voor 10-12 minuten op laag vuur door.

  5. Controleer of rijst gaar is en zet het vuur uit.
    Laat nog 10 minuten met deksel op de pan staan.

  6. Snijd de courgette, paprika en ui in kleine blokjes (Brunoise).

  7. Doe 1/4 van de ui, knoflook, rode peper, olijfolie en koriander in de keukenmachine en hak goed fijn.

  8. Bak rest van de ui in een scheutje olie galzig.
    Voeg vervolgens de courgette en paprika toe.

  9. Voeg het kruidenmengsel toe, meng goed en zet na 2-3 minuten het vuur uit.

  10. Serveer Pilav met gebakken groenten.

    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Vorige stap
Volgende stap