Pide gehakt (gevulde broodjes met gehakt)

Recept voor 2 personen.

Bereidingstijd: 40-50 minuten.

Turkije.

Gereedschappen
Ingrediënten
Stappen

De voorbereiding:

1. Handen wassen met zeep en afdrogen met een handdoek.

2. Gereedschappen en ingrediënten pakken.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200=.

  2. Maak de ui en knoflook schoon en snijd deze zeer fijn.

  3. Snijd de Spaanse peper (zonder zaadlijsten) en de peterselie (zonder de steeltjes) ook zeer fijn.

  4. Doe een scheutje olijfolie in je koekenpan en bak hierin de ui, knoflook en spaanse peper.
    Voeg vervolgens de tomatenpuree eraan toe en bak kort mee (laag vuur!)

  5. Voeg het gehakt, de paprikapoeder en de komijn toe. Bak rul.
    Zet je vuur uit.

  6. snijd het deeg in 4 rechthoekige stukken en verdeel het gehaktmengsel erover.

  7. Vouw de randen naar binnen zodat je een soort ovale bootjes krijgt (zie foto).

  8. Klop het ei los en  strijk met een kwastje de randen in.

  9. Bak de Pides voor circa 10 minuten in de oven.


    Eet smakelijk!

    Alle spullen in de juiste volgorde afruimen, afspoelen, afwassen, afdrogen en na controle terugzetten!!!

Tips:

Maak ook een het deeg zelf: zie afzonderlijk recept!

Vorige stap
Volgende stap